Monday, April 16, 2012

Fontainebleau!

Klockan ringde 04.00 lördagen 7 april. Snabbt upp ur sängen, på med kläderna, äta lite frukost och kolla så ingenting viktigt är glömt - Äntligen! Nu åker vi till Frankrike!
Med Jocke och Alex i bilen begav vi oss till Arlanda och 24 andra morgonpigga klättrare. Det här var Team Solna Climbing's första stora gemensamma klätterresa.
Tyvärr följde inte Robban och Danne med, men de sände ju ganska bra i Västervik så det gjorde nog inte så mycket :)Vi landade i Paris tidigt och begav oss till Bas Cuvier för veckans förhoppningsvis första klättring.
Väderprognosen sa regn i stort sett hela veckan, och i Paris var det inte mycket sol... men ju närmre Fontainebleau vi kom desto finare blev vädret!
Väl på plats upptäckte vi att vi var långt ifrån de enda svenskarna på plats, trevligt att träffa så många bekanta ansikten :)
Paddorna slängdes på marken och jag har nog aldrig sett juniorerna få på sig klätterskorna så snabbt som här!
Alla var supertaggade på att klättra och vi sprang upp (eller försökte iaf..) för alla problem vi gick förbi tills klockan närmade sig 18.00 och det var dags att handla mat.Första middagen i Font

Vi var uppdelade i tre Gites: Tjejstugan, killstugan och vuxenstugan.
När det var dags att välja rum i tjejstugan märktes det snabbt att det var ett rum ingen ville bo i, spegelrummet. Det var en stor spegel och två indianhuvudstatyer som stirrade på sängarna.
För att göra det enkelt drogs sängarna ut ur spegelrummet in till de "bobara" rummen :) haha, tjejer!
Killarna hade en jättelyxig Gite med biljardbord, Wifi m.m. Vi åkte dit två gånger för att äta middag tillsammans, sista kvällen fick vi även se en dansshow med Anna och Daniela S. :)
Biljarbspel hos killarnaDet blev ytterligare 2 dagars klättring i Rempart och Roche aux sabots. Områdena är så otroligt stora och problemen tar aldrig slut! Men efter 3 dagars klättring var tyvärr min hud mer än slut. Jag bestämde mig för att ta två vilodagar och ge huden en chans att återhämta sig lite.

Filip framför EiffeltornetEn vilodag i Fontainebleau och en i Paris! Första gången jag var i Paris och jag är väldigt glad över att jag fick sällskap av Filip och Alex nu när Robban inte var med! :)
Efter två dagars vila kändes huden bra igen och jag var supertaggad på att klättra! Vi hade turen med oss och fick riktigt bra väder till de tre sista dagarnas klättring!


Jag testade flera problem jag vill göra nästa gång jag åker till Font.
Det blev Isatis, Rempart, Isatis de sista dagarna och jag hängde och klämde på flera problem. Det blev mycket som var för hårt för att jag skulle kunna sätta det på en dag, men det var kul att känna skillnaden från när jag testade dom på förra resan. Det har gått från omöjligt till möjligt, och det är ju alltid kul. :)


Jag har haft en jättebra resa med mycket klättring och grymt sällskap! 
Tack allihopa och tack Carlos! :)

Nu håller Matlida på att övertala mig till en Spanienresa... jag blir bara mer och mer sugen ju mer jag tänker på det. :)
Får se om jag lyckas följa med.

1 comment:

  1. Mysigt blogginlägg Nellan.
    Och förresten trevlig resa. Spanien är inte så tokigt det heller. ;)

    - Go Stumpan!! - Go!!

    ReplyDelete