Thursday, October 11, 2012

Tävlingsår 2013

Jag är utan träningsschema för tillfället men kör på hårt fram till SM som går av stapeln redan nästa helg (20 okt)!
Se till att komma och kolla om du inte ska ställa upp och tävla med oss =)

Jag har under senaste veckan haft fullt upp med jobb, träning och försök till plugg.. som ett extra plus fick även ett jobberbjudande från Farsta Gymnasium som ska starta en linje med specialinriktning klättring. Hur grymt som helst! Eleverna kommer få klättra på Klättercentret 3 dagar i veckan - på skoltid!! Hur avundsjuk blir man inte på det?!
Jag blev erbjuden jobb där som specialidrottslärare - för klättring såklart :P
Jag är jätteintresserad av tjänsten, det är det här jag vill göra i framtiden, jobba med och träna ungdomar som är lika intresserade av klättring och träning som jag är =P
Samtidigt som jag går och tänker "hur ofta blir man tillfrågad en sån här grej?" så går jag i helt andra tankar gällande min egna träning..

Jag började förra året med att satsa lite mer på min träning, jag ville testa att tävla lite och en avlägsen dröm för mig var att komma i så bra form att jag kunde ställa upp i en Världscup.
Jag fick tillsammans med Robban, Danne och ett gäng juniorer hjälp av Solna Klätterklubb och Carlos Cabrera som har hjälpt oss otroligt mycket med träning och bidrag.
Året har gått mycket bättre än förväntat, och då förväntade jag mig ändå ganska mycket i början!
Jag började märka att jag blev starkare och helt plötsligt var den där avlägsna drömmen om Världscuper inte så långt borta.. Det gick mycket bättre än vad jag hade hoppats på i världscuperna och helt plötsligt hade jag även ställt upp i ett VM! Galet! Det känns jättekonstigt att tänka tillbaka på den här sommaren! Det är så mycket som har hänt! =)

Min plan var att träna ordentligt, testa världscuperna och se vad jag tyckte för att sedan göra ett beslut om kommande tränings-/tävlingsår.
Jag har verkligen haft jättekul på tävlingarna! Träningen kan vara riktigt jobbig och det blir ju lite enformigt efter ett tag, men det får man helt klart igen under terminen och när man åker till tävlingarna.
Man märker hur man utvecklas och jag tycker det är jääätteeeekul att tävla, resa och träffa nya människor! Så det här vill jag helt klart göra om igen =D

Jag vill köra ett tävlingsår 2013. Då är det hårdträning som börjar efter SM och sen, efter tävlingsåret, hoppas jag kunna åka till Rocklands 1-2 månader och sedan fortsätta runt om i världen på lite längre klätterresor! Det ska bli som en belöning för att jag har klarat av att köra träningen ordentligt och verkligen satsat inför Världscuperna.
Men det här betyder ju tyvärr att jag inte kan hjälpa till på Farsta Gymnasium när dom börjar deras program HT13..

Nu när jag försöker bestämma mig för om jag verkligen vill göra det här (vilket jag förmodligen vill) =P Så var jag ju tvungen att kolla kommande årets kalender:

22-23/3 - Chongqing, CHN
5-6/4 - Millau, FRA
25-26/4 - Kitzbuehel, AUT
11-12/5 - Log Dragomer, SLO
17-18/5 - Innsbruck, AUT
1-2/6 - Toronto, CAN
8-9/6 - Vail, USA
24-25/8 - Munich, GER
31/8-1/9 - European Championship (B) - Eindhoven, NED

Just nu är det alltså 8 Världscuper och 1 EM på kalendern.
Jag gillar verkligen listan och hoppas kunna ställa upp på alla delarna om jag gör det här för jag vill verkligen åka till dom här ställena! Då kan man ju även passa på att klättra lite ute emellan :P
Men, då gäller det att jag har råd, och då måste man söka spons, bidrag, och hoppas på att kanske komma med i landslaget till nästa år..
åååh..
nä, nu ska jag sova och ladda inför nästa träningspass imorn. =)2 comments:

  1. Reino "Nicki" HorakOctober 12, 2012 at 12:20 AM

    Otroligt trevligt skrivet. Lycka till och hoppas alla önskningar infrias. Hälaningar, Nicki

    ReplyDelete