Wednesday, December 5, 2012

Kalymnos sista dagarna

Efter mycket strul med platsutrymme på bloggen har jag äntligen löst det och nu kan jag lägga upp bilder i mina inlägg igen!
Har avvaktat med det här inlägget bara för att jag ville få med bilderna =)


På torsdagen hade vi bestämt klättring med Jens och vi valde att åka till en sektor som heter Arhi. Det finns många fina sektorer på ön, och det här var inte ett undantag! Vi värmde upp på en riktigt fin led (Kastor) full med stalaktiter och tufor!

Ett berömt knälås

Kastor
Vi gick vidare till en Eros (7b+) som Jens hade testat tidigare och trodde kunde passa mig.
Jag fick testa en onsight och det gick bra upp till kruxet men, trots att jag hann med många försök och mycket letande, lyckades jag inte hitta rätt sekvens tillräckligt snabbt!
Eros
Mitt i kruxet
Jag fick testa kruxmovet några gånger och tillslut satt det. Jag var inte alls beredd på att ta i när jag började leden så det tog några försök att ladda om och få fram mer "power"!
Första gången jag klättrade leden trodde jag att även slutet skulle bli tungt med ett riktigt långt flytt! Men andra gången jag kom upp dit kändes det varken långt eller tungt! Skönt!
3 1/2 försök tog det mig innan leden satt! Och det var riktigt kul att göra den!Jens lyckades också länka den (men med en helt annan beta) och vi gick vidare till en led som heter Los Rocos di Cantalos.

Jens och mamma hade precis pratat om hur bra bultat det är på Kalymnos, och väldigt ovanligt med långa avstånd mellan bultarna.
Kul att vi då lyckades välja en utav de få leder som hade långa avstånd! HahaEmellan försöken
Jag började klättra och gick på onsighten. De första klippen var "lätt" klättring men väldigt spaceat mellan klippen. Jag tyckte helt ärligt att det var lite läskigt att klättra starten och blev inte gladare av att avstånden fortsatte och nästan ökade ju högre upp på leden jag kom.. Kul! Varje klipp fick jag försöka ladda om mentalt för att våga gå på en gång till!
Los Rocos di Cantalos

Tillslut var jag mentalt slut och vågade inte längre. Klättringen i sig var inte särskilt hård eller svår. Men om jag inte vet vad nästa grepp bjuder på och jag är högt över förra bulten blir jag riktigt feg och backar hellre.
Så efter några minuters bök och stök backade jag ner och sa att jag inte kunde fortsätta. Det var den onsighten.. haha! Suck på mig själv! :)
Jens gick på och sa att han nästan alltid kunde dogga sig upp om det behövdes. Han hängde ett tag på samma ställe som mig, testade säkert 10 olika betor, men tillslut gav han upp och jag sa att jag kunde testa en gång till! När jag kom upp nu var jag inte lika trött i huvudet eller kroppen, och moves som innan hade känts sketchy började kännas bättre!
Jag testade på några fall och helt plötsligt hade jag vågat mig upp till klippet!!
Sjukt bra känsla som nästan försvann när jag tittade upp mot nästa klipp! Jag gick upp, testade sekvensen en gång, vågade mig på ett litet fall, och sen körde jag på upp till klippet! Precis innan klippet gjorde jag ett skick till vad jag trodde skulle vara en jugge. Det var något konstigt mellanting av en sloper och pinch. Jag var så rädd när jag skickade att jag skrek när jag tog greppet och trodde jag skulle falla! Men jag hängde kvar och gjorde snabbt klippet, flyttade upp handen 5 cm till efteråt och där var juggen som jag hade väntat mig! :P såklart!
Los Rocos di Cantalos

Nästa klipp var över en liten liten kant. Kul, att klättra över kanter och slabbar är det värsta jag vet!
Jag ville inte göra det men Jens pushade på och jag kände mig lugn och säker så jag testade att gå på och helt plötsligt var jag vid nästa klipp. Klättrade vidare och helt plötsligt var jag uppe vid ankaret! När jag klippte ankaret höll jag i ett riktigt sketchy grepp och det enda jag kunde se var hur det skulle lossna och ge mig ett ganska långt fall. =)
Los Rocos di Cantalos

Efter att ha tagit mig upp för leden var jag så otroligt glad! Det är en jättefin led och nästa gång jag är hör vill jag göra den ordentligt! Inget move var jättehårt, men klart, man ska orka göra dom länkat också! :)
Fredagen var en vilodag till för mig. Men inte för mamma! Vi följde med ett par till ett område som heter Monestary. Det var långt att gå, mellan 45min-timme beroende på hur snabbt man går. :P
Jag förstår inte att man går hela vägen för att komma till klippan för det var bara slabbar, ganska dålig kvalitet och väldigt väldigt vasst! =(
På väg hem från Monastery, fin utsikt hade man iaf hela vägen! =)
Sista dagarnas klättring blev på Odyssey och Ahri (igen).
Testade flera roliga, lätta och svåra leder! 
Jag höll mig i till så mycket överhängande väggarnasom möjligt, med klättring som påminde så mycket om bouldering (är ju väldigt mycket stalaktiter och uthållighetsklättring istället för leder med krux så svårt att hitta). =)
Skönt att jag började resan med att klättra något som jag personligen tyckte var väldigt läskigt för det fick allt annat på resan att kännas som en barnlek mentalt sett! Det är överlag väldigt bra bultat på Kalymnos! =)
Här är bilder från de sista dagarna!
Uppvärmning i Odyssey
Orion
Orion
Orion
Orion
Orion
Orion
Orion
Orion


Amphora 
Amphora

No comments:

Post a Comment