Förra veckan testade jag för första gången att göra en chili - helt själv! :)
Det blev helt oväntat supergott och jag måste dela med mig av och spara receptet, för det kommer garanterat användas igen!
Det blev helt oväntat supergott och jag måste dela med mig av och spara receptet, för det kommer garanterat användas igen!
Jag hade i lite mer av allt än i originalreceptet, här kommer min version :)
ca 4 port
1 gul lök (finhackad)
3 vitlöksklyftor (rivna)
2 morötter
1 röd chilipepparfrukt
1 zucchini
1-2 paprikor
ca 350-400g blandade bönor (kidney, vita...)
1 liten burk majs
2 burkar krossade tomater (gärna Saltå Kvarns ekologiska)
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Rapsolja att steka i
1 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika pulver
1 tsk oregano
1 msk honung
Nymalen svartpeppar och salt efter smak
Bryn löken mjuk tillsammans med vitlöken. Tillsätt resterande grönsaker skurna i varierande storlek (efter stektid, ex små morötter och större zucchini), stek dem hastigt.
Krydda, häll på tomater, vatten, buljong, låt puttra 5-10 min. Häll i avsköljda bönor och majs, låt puttra tills de är genomvarma.
Jag gillar när det är tuggmotstånd i grönsakerna, gör du det också ska du undvika att koka för länge ;)
Servera med nachochips, ris, quinoa eller liknande.
No comments:
Post a Comment