Saturday, September 7, 2013

Veggie lasagne

Veggielasagne med bechamelsås av kokos blev en hit hos mig! :) 
Innan lasagnen drog in i ugnen :)

 Innehållet blev 
1 burk krossade tomater
2 rivna morötter
1/2gul lök
1 paprika
1/2 zucchini
1 chilipepparfrukt
3 fulla händer spenat
några champinjoner
lite färsk basilika och persilja. 

För att göra veggiesåsen:
Fräs löken i olja. Tillsätt rivna morötter och finhackad chili och paprika. Stek lätt och tillsätt sedan krossade tomater. 
Krydda med salt, peppar samt färska kryddor (basilika, persilja eller testa något annat gott :))
När det har puttrat ett tag kan du slänga i hackad spenat och blanda om. 

Bechamelsås: 
50g mjölkfritt smör
1dl majsstärkelse
1burk kokos
(Ca 100ml matgrädde(oatley, havre))

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt majsstärkelsen och därefter kokosmjölken och eventuellt matgrädden. 
Salta och peppra efter smak (Jag har vitpeppar här.  

Lägg lasagneplattor (glutenfria i mitt fall), risplattor, hemmagjorda "äggplattor" eller liknande i botten av en ugnsform. 
Häll på ett tjockt lager bechamelsås, sedan veggiesås och hackade champinjoner. 

På det lägger du ett lager zucchini och sedan börjar du om med lasagneplattor.
På topplagret har du ett lager bechamelsås och ost/krossade nachochips/sesamfrön. :)



No comments:

Post a Comment